Αριστοτέλης Παντελιάδης

Αριστοτέλης Παντελιάδης

Πρόεδρος ΕΣΕ, Διευθύνων Σύμβουλος, ΜΕΤΡΟ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, METRO AEBE

 

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) το 1989 ενώ, ταυτόχρονα με τις σπουδές του, είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση. Το 2001, σε ηλικία 33 ετών, ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της METRO A.E.B.E.

Το Φεβρουάριο του 2016, η METRO ΑΕΒΕ απέκτησε την αλυσίδα Βερόπουλος, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην ελληνική αγορά. Σήμερα, η εταιρεία αριθμεί 280 καταστήματα λιανικής πώλησης My market και χονδρικής METRO Cash & Carry, καλύπτοντας στρατηγικά σημεία σε όλη την επικράτεια, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της ξεπερνάει τα 11.000 άτομα.

Τον Ιανουάριο του 2020 η εταιρεία, μέσω της θυγατρικής της MCC BEST VALUE LTD, εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα εκτός Ελλάδας στη Λεμεσό της Κύπρο, μεταφέροντας στο νησί το μοντέλο χονδρικής πώλησης για επαγγελματίες.

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης είναι Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Ένωσης Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).